Årets sista ”Framtidssmedja” 2013

När Tisdag 10 december 16.00
Var: Smedjan SLU
Hur: Ingen avgift, men självkostnad för den efterföljande måltiden. Anmäl dig här

Program
” Det globala jordbrukets utmaningar och biovetenskapens möjligheter” Ivar Virgin, PhD, Stockholm Environment Institute (SEI)

Ivar Virgin är författare till rapporten ”På väg mot 9 miljarder” som publicerades i april. Rapporten handlar om hur GM grödor kan minska jordbrukets miljöpåverkan. Fram till 2050 kommer världen behöva producera nästan dubbelt så mycket foder och mat på samma jordbruksareal som idag. Modern genteknik- med grödor som använder vatten, näring, energi och jordbruksmark mer effektivt än idag- är en av nycklarna.

Ivar Virgin är doktor i biokemi och forskare på SEI. Han arbetar med globala bioresursfrågor samt hur länder huvudsakligen i Afrika, ska kunna få tillgång till modern biovetenskap. Han driver även ett lantbruk i Västergötland.

Som vanligt avslutar vi med något att äta för de som önskar fortsätta diskussionen

Framtidssmedjan är ett samarrangemang mellan Nonnens Vänner, Agroväst/Energigården, Skaraborgs Lantbruksklubb och SLU Skara.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Comments are closed.